Кметът на Банско на официално посещение в Бурса

Снимки: Община Банско

Кметът на община Банско, Георги Икономов, бе на официално посещение в община Нюлюфер, Бурса, през изминалата седмица. Той бе придружен от общинския съветник и председател на една от местните туристически организации – Малин Бистрин.

Поводът за срещата бе провежданата годишна среща на изселниците от Ардино. С посещението си Икономов върна официалната визита, която кмета на Нюлюфер направи през 2015 г. в българския курорт.

Икономов се срещна с г-н Бозбей и неговия екип, като се запозна отблизо с работата в турската община.

„В Бурса се намира голяма българска диаспора, която вече е пуснала своите корени в местната общност. Освен с кмета и неговия екип, ние участвахме в поредица от срещи с местни организации, сред които Сдружение „Ардинци” и „Румелисиат” – сдружение на румелийците – изселници в Турция от Балканските страни", коментира Икономов визитата.

Срещите са дали възможност на управниците от Банско да се запознаят с местни представители на бизнеса, с които при следващи контакти да начертаят възможности за сътрудничество в областта на бизнеса и инвестициите.

"Първите стъпки са направени – Банско е разпознаваемо име в Бурса и предпочитана туристическа дестинация. Ще се стремим да надграждаме създадените отношения”, каза още Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK