Банско получи българския IT Оскар за 2013 г.

Президентът Росен Плевнелиев и Сашка Въчкова, снимки: Община Банско
Община Банско спечели наградата на БАИТ за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии за 2013 година в категория „Общинска администрация”. 
 
На 29 януари в София под патронажа на президента Росен Плевнелиев се проведе церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ за 2013 г.”
 
Сашка Въчкова, заместник-кмет на Банско, прие наградата, връчена й от председателя на управителния съвет на асоциацията Петър Иванов и използва възможността на благодари на всички служители на администрацията, допринесли със своите усилия за това признание. 
 
Конкурсът е организиран от Българската асоциация по информационни технологии и отличава представители на публичния и частния сектор за приноса им в развитието на информационните и комуникационни технологии. Администрацията е отличена за реализираните си електронни нововъведения през изминалата година.
 
Въведени са 80 вида електронни услуги, достъпни на електронната страница на Община Банско. Въвеждането им дава възможност на потребителите на административни услуги да подават своите заявления не само на гише, а и по електронен път. Въведена е разширена деловодна справка – информационна услуга, достъпна на общинската електронна страница, която показва всяка стъпка при изпълнението на подадените заявления. Работата на общинските служители е напълно прозрачна и предстазуема.
 
Внедрена е деловодна система „Акстър кметства” – свързаност на кметствата с информационната система на Общинска администрация-Банско. Посредством уеб базиран интерфейс служителите в кметствата на територията на общината работят с общинската деловодна система въпреки отдалечеността на работните си места.
 
Въведена и внедрена е Географска информационна система ГИС – уеб базирана база данни с процедура за обслужване на дейности, свързани с устройството на територията и предоставяне на услуги на външни потребители.
 
Създадена е електронна страница www.bansko-attraction.org, даваща възможност за наблюдение в реално време на туристическите атракции в района на гр. Банско. Страницата е изработена в рамките на проект „Подкрепа за развитието и диверсификацията на туристическите атракции – Банско кръстопът на цивилизациите” по Оперативна програма „Регионално развитие”.
 
Монтирана е светодиодна табела, представляваща динамична среда за визуална комуникация на разположение на жителите и гостите на гр. Банско. Табелата предоставя визуална информация за престоящи събития и е изпълнена в рамките на проект „Лесно пътуване: Гърция – България Е-мобилни решения”. 
 
Въведена е услуга за онлайн проверка и онлайн заплащане на данъчни задължения. Обновена е официалната електронна страница на администрацията, като е подобрена нейната достъпност, функционалност и естетичен вид.
 
„Полученият приз е знак и допълнителен стимул за нас, че се движим в правилната посока, развивайки своята политика по отношение на достъпност, прозрачност и отвореност на администрацията и административното обслужване”, сподели Сашка Въчкова.
 
 
Президентът Росен Плевнелиев и Сашка Въчкова, снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK