Северозападът се вдига на протести заради лошите пътища

Снимка: frognews.bg
Няма и седмица след заплахите на граждани от Северозапада, че искат автономия на общините Видин, Враца и Монтана и присъединяването им към Румъния, Гражданско обединение „Единни за промяна“ обяви, че започва протестни действия в защита на правото на жителите на Северозападна България за достоен живот.

За това предупреди пред БНР Росица Кирова от движението. Тя обясни, че за всеки в Северозападна България основният проблем е инфраструктурата:

Най-потърпевши от състоянието на пътната мрежа и натовареността са гражданите на област Видин - крайната точка - най-отдалечена от София. Естествено, всички там са най-потърпевши както поради състоянието на трасето,  така и поради тази натовареност, която през последните 4 години е изключително висока поради изграждането на Дунав мост – 2.

От движението организират протест на 27-и януари, събота. Шествието им започва в 10 часа от единия край на Видин и ще завърши на другия. Възможно е да бъде спряно движението при входа на Дунавци.

Депутатът Искрен Веселинов, председател на Комисията по регионално развитие  е категоричен, че липсва политика за развитието не само на Северозападна България, но и политика за регионално развитие на страната.

„Има системно насочване на публичния ресурси само в един определен малък брой региони, най-вече София. Има оттласкване в развитието на тези региони за сметка на всички останали”, коментира той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK