В Банско вече има лаборатория за PCR

Снимки: Община Банско

Вече са налични и антигенни тестове, които община Банско получи от Министерство на здравеопазването

В Банско заработи PCR лаборатория, която ще обслужва жителите и гостите на града, както и участници в състезанията в зимните спортове. Създаването на лабораторията е по идея на Община Банско и концесионера на ски зоната „Юлен”АД.

Тя е филиал на тази в реномираното частно лечебно заведение за доболнична помощ ДКЦ „Неоклиник“, която е лицензирана като референтна за тестове за covid -19.

Вече са налични и антигенни тестове, които община Банско получи от Министерство на здравеопазването. Изследването с тях ще бъде на преференциална цена, в която не влиза стойността на на теста, а само за манипулацията.

От тези тестове ще могат да се възползват работодатели от общината за извършване на изследване на служителите им в случай на необходимост.

Отпускането на тестовете ще става след предварителна заявка, депозирана в общинската администрация, а повече информация може да бъде получена на телефон 0749/88625.

Лабораторията се намира на кръговото кръстовище на ул.”Цар Симеон” и ул.„Иконом Чучулайн”. Тя е оборудвана с висок клас техника и апаратура, която дава възможност пробите да бъдат изследвани на място.

Лабораторен лекар е д-р Галина Цонева, специалист с дългогодишна практика в Германия, а вирусолог е д-р Валентина Ковальова.

Освен за коронавируси, лабораторията има възможност да извършва пълни клинични изследвания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK