Пешеходка пострада в Благоевград, мотоциклетист – в Гоце Делчев, пътничка – в Банско

Снимка: Infomreja.bg

И трите катастрофи са станали на кръстовища

Тридесет и една годишна жена от Благоевград е пострадала, след като е блъсната от кола, и в момента е на лечение в МБАЛ в областния център, без опасност за живота. 

Произшествието е станало на 5-и септември около 11:20 часа. Жената е пресичала на обозначеното за целта място, когато е блъсната от лек автомобил „Шевролет“, завиващ от ул. „Б. Ангелушев“ наляво към ул. „С. Радев“.

Пробата за алкохол на водача – 60-годишен мъж от Благоевград, е отрицателна.

На следващия ден около 16:35 часа пътнотранспортно произшествие е станало и в Гоце Делчев.

На кръстовище, образувано от бул. "Гоце Делчев“ и ул. "Панаирски ливади“ в града, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 49-годишен водач от село Фъргово, общ. Сатовча, не е пропуснал движещ се по път с предимство мотоциклет „Кимко“.

При инцидента, с натъртване на дясното рамо и охлузвания по тялото, е пострадал 17-годишният мотоциклетист, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

И двамата водачи не са употребили алкохол.

През нощта на 8-и септември, около 1:50 часа, също на кръстовище, този път в Банско, е станала катастрофа.

На кръстовище, образувано от улиците “Радон Тодев“ и “Отец Паисий“, лек автомобил „Мерцедес“ с 37-годишен водач от село Рилци, не спира при наличен знак "Пропусни движещите се с предимство" и блъска лек автомобил „Дачия“, който от своя страна се блъска в паркиран лек автомобил „БМВ“.

При инцидента, с охлузвания по краката и главата, е пострадала 39-годишна жена от София, пътуваща в лекия автомобил „Дачия“.

С техническо средство е установено, че водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ е шофирал с наличие на 1,03 помила алкохол в издишания въздух.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK