Отбелязаха Международния ден за човешка солидарност в Банско с концерт, посветен на малката Мартина

Снимка: Община Банско

Под този надслов в Банско бе отбелязан Международния ден за човешка солидарност – 20 декември.

За втора поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско, обединява деца от всички възрасти и училища на една сцена в обща благотворителна кауза. 

С голяма всеотдайност и с много обич и съпричастност децата се включиха в концерта с песни, танци, традиции и музикални изпълнения на пиано и тамбура. Отправиха от сцената топли слова, които стигнаха до душата на всеки зрител. Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, СУ „Неофит Рилски” и ГТ „Алеко Константинов” освен в концерта се включиха и в организирания благотворителен базар с картички, сувенири и лакомства. И въпреки че от септември банскалии събират пари за малката Марти, те за пореден път отвориха сърцата си.

Общата сума, която се събра на концерта и се преведе по сметката на майката е 2 507лв. С голямо удоволетворение и гордост си тръгнаха участниците в базара от СУ „Неофит Рилски”, които успяха да съберат 822 лв., а от кутията, поставена в училището им събраната сума бе 300 лв.

В концерта взеха участие още: деца от ОДЗ „Здравец” – гр. Банско, ученици от Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия, ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места, и възпитаници на школите по пиано и танци към Читалище „Никола Вапцаров”. 
Местната комисия изразява своята благодарност към участниците, ръководствата на посочените институции, техните екипи и към гражданите.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK