Уникална операция за смяна на тазобедрена става извършиха в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев

Снимка: goceto.com

83-годишната пациентка се чувства отлично

Уникална операция в МБАЛ "Иван Скендиров“, Гоце Делчев - за първи път бе извършена смяна на тазобедрена става с преден достъп.

На 18.06.2021г. за първи път в МБАЛ "Иван Скендеров" бе извършена операция за смяна на тазабедрена става от д-р Лъчезар Захариев, проф. Любен Стоков и специализант д-р Александър Игнатов, специалисти по ортопедия и травматология.

Д-р Захариев коментира, че 83-годишната пациентка, на която е извършена операцията, се чувства отлично. Той допълни, че интервенцията ще се извършва и занапред в МБАЛ „Иван Скендеров “.

Истинското предимство на метода е, че операцията е много щадяща за пациента, споделиха двамата специалисти.

Този миниинвазивен метод води до бързо възстановяване в рамките на дни и не се налага допълнителна физиотерапия. Веднага след операцията пациентите нямат рестрикции за движенията в ставата, могат да се наведжат напред и да си кръстосват краката.  Няма дренажи, пациентът се мобилизира веднага след отминаване ефекта на упойката.

Типът интервенция дава възможност да се сменят двете стави в една операция, с много добър козметичен ефект е, болката преминава след няколко дни, няма ограничения за възрастта и пола на пациентите. /goceto.com/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK