„Банско" изпусна "Дунав" (Русе)

Снимки: ПФК "Банско"

"Козлите” загубиха като домакин мача от деветия кръг на първенството от „Б” група срещу "Дунав" (Русе) с 1:2.

През целия двубой отборът от курортния град се държеше по-добре на терена. Още през първото полувреме момчетата на Александър Томаш оказаха силна преса върху противниците си, като създадоха няколко голови положения. При поредната атака на „козлите”, вратарят на „Дунав” Мартин Луков остана сам срещу Янислав Иванов, който не пропусна да открие резултата в 35-ата минута в полза на домакините.

През второто полувреме центриране на Николай Колев достигна до капитана на „Дунав” Диян Димов, който изравни резултата в 70-тата минута – 1:1.
В 87-ата минута пък Георги Чакъров завърши по най-добрия начин дунавска контраатака, като направи безпомощен вратаря на домакините Божидар Иванов с точен шут в долния ляв ъгъл за 2:1 за русенсенци.

След мача старши треньорът на „Банско” Александър Томаш коментира загубата на отбора: ”Може би мачът в сряда, в който играхме 120 минути, ни се отрази и сме отпаднали физически. Ако ние уважаваме себе си и труда ни, то трябва да реализираме положенията си. Не трябва да търсим оправдания. Футболът е игра на голове. По-добрият отбор бяхме, създаваме положения, мъчим се, но в крайна сметка резултатите не са това, което искаме всички".

Относно предстоящия мач с „Пирин” (Разлог) Томаш добави: „Ние даваме всичко от себе си всеки ден и работим, за да побеждаваме всеки един мач. Играта се получава, но въпросът е, че през тази година резултатите не са това, което всички искаме. Треньорското ръководство сериозно разсъждаваме относно начина ни на игра , дали да променяме, само и само да гоним резултати. Този спорт е за публиката. Естествено ние ще излезем да победим .”

След мача с „Дунав” „Банско” се класира на 11-о място в „Б” група с 9 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK