Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус

Снимка: Infomreja.bg

Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от ръководството на МЗ

Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус. Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от ръководството на Министерството на здравеопазването по време на среща във ведомството. Целта е да се провери степента на разпространението на COVID-19 в цялата образователна система в страната.

В кампанията за тестване, предхождаща поетапното възстановяване на присъствени дейности в сферата на образованието, от самото начало са включени и преподавателите във висшите училища. Всеки от тях, който пожелае, ще може да се изследва за COVID-19. Тестването на работещите в сферата на образованието, което започна този месец, е доброволно и безплатно.

На срещата в Министерството на здравеопазването присъстваха ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и председател на Съвета на ректорите проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет в СУ проф. д-р Даниел Вълчев, ректорът на Техническия университет проф. дн инж. Иван Кралов, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. д-р Ивайло Копрев и ректорът на НСА проф. д-р Николай Изов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK