Банско и Гусар си сътрудничат в земеделието и туризма

снимка: Община Банско

Кметът на Община Банско Георги Икономов посрещна извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Неговово Превъзходителство Емил Каримов. На срещата присъстваха и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов и третия секретар на посолството Елмар Агасиеев. Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на земеделието и туризма между град Банско и град Гусар, Азербайджан.

Основната цел на посещението бе създаване на едно бъдещо сприятеляване между Гусар и Банско. Град Гусар е разположен в североизточната част на Азербайджан. Регионът около града е една от основните ваканционни дестинации в страната.

С уникалната флора и фауна ройонът има всички условия за развитието на екотуризъм. Негово Превъзходителство изтъкна добрите си впечатленията от богатия опит на общината в сферата на ски туризма и изрази надеждите си град Гусар да може да почерпи от този опит.

На финал кметът Икономов в аванс съобщи, че се предвижда бъдеща среща с кмета на Гусар и изрази надеждата си не само за едно ползотворно сътрудничество, но и за едно бъдещо дългосрочно приятелство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK