През 12 арки - в бяло, зелено и червено, преминаха красивите абитуриенти на Банско

Снимки: Община Банско

Дванайсетте арки - в бяло, зелено и червено, отново грейнаха на централния площад, за да минат под тях зрелостниците в най-красивата вечер от техния живот, под аплодисментите на учители, родители, приятели и граждани.

Вълнението бе обзело всички на площада, но най-развълнуван бе кметът, който се обърна към красивите момчета и момичета с думите:

Скъпи абитуриенти, приятели, в навечерието на дипломирането ви пожелавам да последвате мечтите си, да станете граждани на света, но преди всичко да останете българи! Не забравяте откъде сте тръгнали и онова съкровено място, където са вашите корени.

Пожелаваме ви да бъдете умни и дръзки, да виждате доброто и красотата около себе си и да ги създавате! Понякога това ще бъде изключително трудно. Но аз вярвам , че е по силите ви, с вашето присъствие, да направите света по-различен, по-цветен и усмихнат. Ценете това, което притежавате – младост, сила, свобода!

Отстоявайте с воля и дух себе си и своето щастие! Не забравяйте своите учители, своите приятели, хората, които бяха до вас. Държа да знаете, че винаги можете да разчитате на мен. От сърце ви желая здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които ви предстоят! На добър час, млади приятели. Нека Банско се гордее с вас!

Всички абитуриенти се снимаха с градоначалника за спомен от  вечерта, в която те прекрачват в живота като самостойни граждани.

Празнична заря сложи край на ритуала, а младите хора потеглиха към същинската част от вечерта - абитуриентските  балове.

Започнал с безсмъртния химн "Върви народе възродени" и завършил с полетели в небето бели, зелени и червени балони. 24 май 2019 ще остане като емоционален и вълнуващ спомен за хората от Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Соло23:25 - 25.05.2019
Само дето не можах да разбера думите на кмета, следвайте мечтите си да станете граждани на света... Аз ли съм много прост или той, може ли да помогне някой ...
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK