Банско е домакин на международен обучителен семинар по "Еразъм"

Снимка: Община Банско

Заместник-кметът на Община Банско - Ивайло Ръхов, посрещна участниците в обучителен семинар, провеждащ се в Банско. Представители на образователни неправителствени организации от пет европейски държави – България, Македония, Словения, Румъния и Португалия, обсъждаха добри практики за обучение и подобряване на семейната среда и връзката родител – дете, в рамките на проект „Family literacy works” по Програма „Еразъм Плюс”.

Участниците в проекта запознаха заместник-кмета с дейностите, включени в него, като стана ясно, че са проучени добри практики в областта на пълноценното общуване в семейна среда, обсъдена е необходимостта от въвеждане на професията семеен фасилитатор и от повече обучения на родителите за пълноценно общуване със своите деца. За партньорите по проекта предстои разработването на курс за учители и библиотекари, който да бъде прилаган на практика.

По време на дискусията Ръхов изрази радостта си от домакинството на Банско на подобен род конференции, акцентиращи върху образователната сфера. Той приветства участниците за реализирания проект и споделянето на добри практики. За финал ги покани да дойдат отново след години, за да споделят с какво са надградили получените знания.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK