Строги мерки на Великден и Цветница в храмовете в Разложко

Снимка: Infomreja.bg

В храм "Свето Благовещение" и параклис "Света Богородица" в Разлог са проведени мероприятия за дезинфекция

За най-натоварените дни около Цветница и Великден, в които богослуженията при определени моменти са свързани с присъствието на много хора, ще бъде създадена допълнителна организация за недопускане на разпространението на COVID-19.
 
В храм "Свето Благовещение" и параклис "Света Богородица" в Разлог са проведени мероприятия за дезинфекция, които ще продължат през целия празничен цикъл.
 
На Цветница в храмовете ще бъде отслужена света литургия, но няма да има тържества и да бъдат раздавани върбови клонки.
 
Богослуженията ще бъдат осъществявани при стриктно спазване на ограниченията, въведени със Заповед на Министъра на здравеопазването.
 
С цел недопускане на струпването на хора в църквата в Разлог ще бъде въведен пропускателен режим. В празничните дни няма да бъде допускано присъствието на повече от 15 миряни в един и същи момент, влизането ще се осъществява през централния вход, а излизането през северния вход на храма.
 
Няма да бъдат допускани хора без маски и ръкавици. Призоваваме миряните да не допускат струпвания и да спазват дистанция от 2 метра и ги приканваме да посетят храма в часовете, в които не се предполага голяма натовареност. Храмовете на територията на Разложка духовна околия ще бъдат отворени през целия ден.
 
Св. Синод призовава вярващите християни да останат по домовете си: „Никой няма да бъде осъден или не уважен заради изборът му в тази ситуация, в която ще ни заварят празниците. Това е една жертва, която този, който остава в дома си прави спрямо себе си, за да опази и другите хора. Не е лесно човек да жертва една толкова съкровена духовна потребност, която има – да отиде в храм, да участва в богослужението. Но има хора, които го правят с ясното съзнание, че това е необходимо, за да се преодолее по-леко и по-бързо този период на пандемията“.
 
Кметът инж. Красимир Герчев се обръща към жителите на община Разлог с думите: „Да бъде честит един от най-светлите християнски празници – Цветница. Нека тези дни донесат смирение и вяра в настъпването на по-добри времена, така като пролетта носи щастие и надежда. Приканвам гражданите да спазват мерките за ограничаване на пандемията и да пазят своето здраве и здравето на всички нас.“
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK