Банските биатлонисти и таекундисти с престижни участия в първенства

Снимки: Община Банско

Вижте какви са спортните успехи на банскалии

Световната и европейската шампионка по таекуондо Катрин Гемкова и съотборниците и́ от Таекуондо клуб Хоук Банско Станислав Дарелов и Даниел Валеюв са включени в лагера на националния отбор по таекуон-до ITF. 

В лагера, който е организиран в Благоевград и ще продължи до края на август, участват над 50 таекуондисти от всички клубове от страната.

На високопланската спортна база „Белмекен” се проведе и Държавно първенство по биатлон за мъже, жени, юноши и девойки. В състезанието участваха професионални състезатели от всички спортни клубове , както и националните състезатели на България. 

Клуб по биатлон „БАНСКО 2019” взе участие в първенството с трима състезатели - Даниела Кадева, Благой Тодев и Благовест Стоянов. 

Даниела Кадева при жените се класира на 2-ро място и в двете състезателни дисциплини - спринт и преследване . 

Благой Тодев и Благовест Стоянов при юношите се класираха съответно на 1-во и 3-то място в спринта, като Благой Тодев спечели златния медал и в преследването, а Благовест Стоянов се класира на 7-мо място. 

Даниела Кадева и Благой Тодев продължават подготовката си с националния отбор на Белмекен. 

Преди държавното първенство, Благовест Стоянов участва в контролни състезания на юношеския отбор , където се класира на 2-ро място в дисциплината супер спринт и на 1-во в спринта, което му спечели място в младежкия национален отбор.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK