Кметът на Разлог преряза лентата на поредната санирана сграда в града

Снимки: Община Разлог

Днес пред обновената многофамилна жилищна сграда на ул. „Цар Иван Асен II“ № 2 в град Разлог се проведе официална церемония „Рязане на лента”.

Трикольорната лента бе прерязана от инж. Красимир Герчев – кмет на община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, и д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание на Република България. На тържествената церемония по рязане на лентата присъстваха и представители на сдруженията на собствениците на блоковете по проекта, представители на фирмите изпълнители, служители на общинска администрация – Разлог, жители и гости на града.

Събитието е по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група” .

Общата стойност на проекта е 1 266 942.49 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 1 076 901.12 лева и националното съфинансиране е 190 041.37 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е постигане и гарантиране на устойчив растеж на град Разлог, чрез комплексно преодоляване на основните икономически, урбанистични и социални проблеми. С реализирането на проекта ще се подобри жизнения стандарт и условията на живот на местното население. Също така ще се осигури по-добро качество на въздух, условия за живот и работна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK