Биатлонистите от Банско обраха медалите в Белмекен

Снимка: Община Банско

През изминалите почивни дни на Белмекен се проведе Държавно първенство по биатлон за мъже и жени, което беше и поредния кръг за определяне на съставите на Националния отбор по биатлон за Зимните олимпийски игри в Пьончан – Южна Корея.

Биотлонистите на Ски клуб „Банско“ и техният треньор Георги Джолев спечелиха един сребърен и три бронзови медала.

В спринта на 10 км за мъжете при изключителната конкуренция на Владимир Илиев, Красимир Анев, Николай Слепов от Русия, Михаил Клечоров  завоюва бронзов медал, а Димитър Парталов завоюва 5. място – на 8 сек. от третото място.

При жените на 7.5 км победителка бе Десислава Стоянова, второ място за  Дафинка Коева,  трето - Емилия Йорданова и 1 секунда не стигна на Даниела Кадева, която завоюва четвърто място.

Във втория ден от Държавното първенство Михаил Клечоров отново взе бронзовия медал, а един изстрел погрешен за Димитър Парталов го лиши от сребърния медал и остана на четвърто място.

При жените Даниела Кадева завоюва бронзов медал, а Дафинка Коева се класира на четвърто място.

Преди батковците и каките от клуба най-малките биатлонисти с треньорите Елена Дурчова и Ирина Никулчина участваха в най-атрактивното Държавно първенство по биатлон на Боровец с над 100 деца.

В първото състезание на най-малките биатлонисти на Ски клуб „Банско“,  при момичета младша възраст Мария Денизова зае шесто място, Сандра Воденичарова-десето.

При момчетата Георги Кадев зае шесто място, Георги Чакъров и останалите от отбора състезатели се класираха в първите 20.

От Летния календар на Българската федерация по биатлон предстоят още 3 състезания в Троян и Боровец, в които треньорите от клуба в Банско  очакват още медали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK