От 1 юни отварят заведенията на закрито

Снимка: БГНЕС

Ангелкова: Ще се рекламираме и с ниския брой на заразени и починали от коронавирус

Стартирали сме нашата кризисна рекламна кампания, така че ниският брой на заразени и починали от COVID-19 се приема изключително позитивно от всички и ние трябва максимално да се възползваме от навременните мерки на правителството.

Това каза пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

От 1 юни отварят заведенията на закрито. Ангелкова увери, че контролът ще бъде изключително строг.

По повод изравняването на пясъчните дюни в Ахтопол и дали има нарушение, Ангелкова заяви, че ще има проверка и ако бъде установено нарушение, ще последват санкции.

След като в понеделник министърът съобщи, че 17 плажа по Черноморието ще предлагат шезлонги и чадъри на нулеви цени. Днес тя посочи, че 23 плажа ще са с безплатни цени за плажните съоръжения. На останалите плажове, за които има сключени договори, цените ще варират от 1 до 5 лева.

Ангелкова добави днес, че ще бъде изработено и мобилно приложение, което да показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България. „И момента е трудно да кажем как ще протече летния сезон. Ако концесионерите са предложили намаление с 50%, ние ще намалим с 50% наемното или концесионно възнаграждение. Тези, които вече са платили – възнаграждението ще бъде прехвърлено за догодина“, коментира тя.

Министърът уточни, че в момента текат разговори и се надява от 15 юни да стартират полетите с редица европейски страни. Според нея има интерес към България за летен туризъм, но и към планините също. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK