Шеф Петър Михалчев пече японски хляб в центъра на Благоевград

Снимка: Мasterchef.btv.bg

Топ готвачът Петър Михалчев ще демонстрира начин на приготвяне на японски хляб в рамките на XIX Национален ученически празник „За хляба наш“. Той идва по покана на общинското ръководство и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Петър Михалчев ще представи спецификите на месене и печене на японски хляб в 15:30 часа пред зала „22 септември“. Православният център в Благоевград пък ще направи обредни хлебове.

Ще бъде организирано и състезание, което ще протече в няколко кръга. Ще бъдат приготвени „Най-дълъг здравословен сандвич“, „Най-оригинален здравословен сандвич“ и „Най-здравословни трюфели“. Всеки, който желае да се включи, може да го направи пред зала „22 септември“.

Програмата на втория ден от конкурса „За хляба наш…“ започна в 09:00 часа със защита и научни разработки на участниците върху темата „Никой не е по-голям от хляба“ и продължи с демонстрации пред зала „22 септември“.

Участниците в празника ще поемат по пътя към Стобските пирамиди в 12:00 часа, за обиколка на града с  опознавателна цел. В екскурзията ще бъдат включени групите, които са дали предварителна заявка.

Отличените участници, институции, школи и ръководители в конкурсите ще бъдат наградени в 18:00 часа в зала „22 септември“. След това ще бъде закриването и финалът на XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“.

 

Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK