Балъков, Михайлов и целият Изпълком подадоха оставки

Снимка: Нова ТВ

Михаил Касабов ще е временен президент на БФС

Националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, съобщи членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов, предаде БГНЕС.

"Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно.

Михаил Касабов ще изпълнява временно длъжността президент на БФС. Ще има нов Изпълком, на който ще бъде насрочена датата за нов Конгрес. На следващия Изпълком ще бъде предложен и нов треньор", заяви Стефанов. Също така стана ясно, че Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев няма да се кандидатират за нов президент на Съюза.

"Неприятен ден за мен, първо искам да благодаря на Борислав Михайлов за това, което той направи в последните 15 години, това е негово лично решение. Моята главна задача е да насрочим нов Конгрес - аз искам да заявя, че ще свикам заседание на Изпълкома, на него г-н Лечков ще направи предложение за нов селекционер. На следващия конгрес няма да се кандидатирам за президент на БФС", заяви твърдо Касабов.

"Движим се по правилата на УЕФА, ще бъде специално уведомени кога ще се свика следващия Изпълком, ще вземем решение за датата на Конгреса. Не е лесно, виждате колко бързо се случват събитията. Искам да изразя разочарованието си от раздялата с Краси, който е мой много добър приятел. Опитахме се да му дадем възможност, но резултатите липсват не само като голове, но и като начин на игра и мотивация", сподели Йордан Лечков по повод оставката на вече бившия селекционер на националите Красимир Балъков.

Той погледна и към изминалия 14-годишен престой на Борислав Михайлов начело на Съюза. Днес бившият вратарт на България говори пред медиите, след като подаде своята оставка като президент на БФС. "Аз съм от първия месец с г-н Михайлов и понеже се получава много голям негатив спрямо нас, без да сме толкова виновни, БФС беше в отчайващо състояние, когато ние пристигнахме през 2005-та. Това, което ние постигнахме, не е никак малко. Ние не произвеждаме български футболисти. Не мога да си го спестя, футболът е отражение на всичко това, което се случва в държавата. Според нас сме направили някаква градивна визия, това не е само наша задължение, а и на футболистите, на треньорите, на държавата като държава. Ние нямаме един нормален стадион. Колегите пак ми гласуваха доверие, ако някой мисли, че аз съм пречката, ще си подам оставката на момента, но за мен това е бягане от отговорност. Дали сме още веднъж пълна свобода на треньорите как ще играят и т.н, но, за съжаление, тези резултати лиспват. Въпреки това, доколкото разбирам, през Лигата на нациите може да играем баражи, но през това време трябва да се работи за това голямо предизвикателство - да направим всичко възможно поне веднъж да играем на голям международен форум", каза още той.

"За мен намеса на държавата няма, това че е поискана оставка, не означава, че трябва да бъде давана. Тя е личен акт. Ние сме заявили, че приоритет на БФС е детско-юношеската школа, но това няма как да стане без съвместна работа с общините и държавата. За да върви футболът, всички трябва да се хванем за ръка. Ще ви дам за пример една Исландия - 300 000 души население, дава 100 млн. евро на година за футбол. Аз също да се кандидатирам за президент на Съюза, за мен той трябва да има административен опит и да владее задължително поне един език", коментира по отношение на вакантния пост Атанас Фурнаджиев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK