Балотаж днес в Благоевград, Сандански и Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Гърмен е горещата точка на Гоцеделчевския край

Три общини днес в област Благоевград ще избират на втори тур кмет.

В Благоевград претенденти на поста за независимия кандидат Румен Томов и кандидатът на ГЕРБ – Атанас Камбитов.

В предната изборна неделя благоевградчани показаха 58% избирателна активност. Балотажът се оформи след като 12 лица се явиха като кандидати, сред тях на трето място излезе Андон Тодоров от Партията на зелените.

В последния ден преди Деня за размисъл Тодоров и още 3-ма негови колеги – Албина Анева, Калоян Ханджисйки и Валери Смиленов, излязоха с официална позиция, че подкрепят Томов. Реакцията им бе предизвикана след като предната вечер Тодоров не привикан в полицията за разпит. Един от кандидатите за общински съветници – Венцислав Сотиров, също попадна под ударите на Закона. Домът му бе обискиран и бяха намерени празни изборни книжа. Сотиров се яви в прокуратурата на разпит, не бе арестуван.

Втората община, която днес избира кмет, е Сандански.

Там Атанас Стоянов от ВМРО се бори срещу досегашния градоначалник Кирил Котев, който поведе с минимална разлика над Стоянов на предния тур.

Сандански бе общината рекордьор с най-много подадени жаби към ОИК за агитация и други изборни нарушения.

Гърмен е горещата точка на Гоцеделчевския край. Тази сутрин стана ясно, че снощи при акция е задържан Ахмед Башев – кандидат за кмет на първия тур, към когото е изразено опасение, че е купувал гласове за Минка Каптитанова. Днес Капитанова се изправя срещу Феим Иса.

В санданските и петричките села на балотаж отиват също множество кметове, а в Разлог в Баня, Добърско и Елешница ще решават съдбата на следващия си управник.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK