Балабанов: Шефът на НСО и Цветанов да подадат оставка

Асен Балабанов, снимка: infomreja.bg, архив

"Колкото и противоречива личност да е Ахмед Доган, това е покушение над политически лидер на една от парламентарно представените партии. Няма как подобен акт да не ни обезпокои и да ни накара да се замислим в каква държава живеем. Твърде рано е да се прави оценка дали става въпрос за отчаяно дело на психично нестабилен човек, организирано покушение, или дори "театър" от страна на ДПС, каквито коментари вече има". Това заяви в своя позиция по повод днешния инцидент с лидера на ДПС по време на партийна конференция в НДК общинският съветник от БСП в Благоевград - Асен Балабанов.

"За такава оценка все още нямаме достатъчно факти, не са ясни мотивите на изършителя, от къде си е набавил оръжието и.т.н. Тук съответните органи трябва да си свършат работата и да се произнесат.

Но едно е ясно, ако нападението е организирано, дали като опит за убийство или инсценировка, тази организация е проспана изцяло от службите, както беше проспан и тероритичният акт в Бургас. Можем ли да се чувстваме сигурни в държвата България в момента? Аз поне не се чувствам сигурен. И мисля, че шефът на НСО, вътрешният министър и всички, които са допуснали да има огромни пропуски в охраната на конгреса трябва незабавно да подадат оставка. Искрено се надявам, че това няма да е поредната неразкрита конспирация на прехода и в ракмите на разумното време ще имаме отговор на въпросите кой и защо стои зад този варварски акт.

Но варварварско беше и поведението на част от "конгресмените", които се опитаха да се саморазправят с нападателя. Отново следва да се запитаме къде бяха компетентните органи? Поне аз наблюдавам една негативна тенденция, че полицията е налице само когато трябва да плаши непокорни жени, противници на управляващите например, а не когато действително имаме нужда. Когато ни мамят по телефона, или ни обират вкъщи или на улицата, или когато ни е необходима охрана за да проведем обезпокоявано свое политическо мероприятие".

Асен Балабанов, общински съветник от БСП - Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

:)22:18 - 20.01.2013
Колко шамари е ял тойа лилипут едно време маминото детенце политик станало
мистър бийн16:50 - 20.01.2013
всички изказвания на това смешно момченце от снимката будят "смях в залата" аре го разкарайте от там, че вече почна да ни втърсва от малумните му истории и простотии
Шуши14:32 - 20.01.2013
Общинският съветник от БСП Георги Кадиев публикува своята интерпретация за опита за покушение над Доган в страницата си във Фейсбук. Според него случаят е инсцениран, защото: 1. Нападателят е с пропуск за конференцията 2. ДПС отказват охрана от НСО /да не попречат/ 3. Отказват и скенери за оръжие /защо?/ 4. Оръжието е газово /да не вземе да го гръмне наистина/ 5. Нападателят бил с психични проблеми /кога свариха да го разберат/ 6. Доган реагира като служител на баретите /вместо нормалната реакция на шок и парализа/ 7. Нападателят е от отцепническа на ДПС партия /колко удобно/ На мен ми прилича на театър, казва Кадиев и посочва целта на случилото се - сплотяване на ДПС и разправа с отцепници от сорта на Касим Дал и Осман Октай. Поправете ме, ако греша, отбелязва още общинският съветник от БСП.
ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха10:40 - 20.01.2013
Леле колко просто момче ха ха ха ха ха ха Ти добре ли си бе пичха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Хвани се на майкати за полата и не пиши глупости в медиитеха ха ха ха ха ха ха Глупак

FACEBOOK