Байдън все по-близо до Белия дом, Тръмп: Преднината ми "магически" изчезна

Снимка: БГНЕС

Очаква се Байдън да победи в колебаещите се щати Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания

Предизборният щаб на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън обяви, че бившият вицепрезидент е напът да спечели президентските избори срещу настоящия държавен глава Доналд Тръмп, като се очаква той да победи в колебаещите се щати Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания, предаде Ройтерс.

Ръководителката на щаба на Байдън - Дженифър О'Мали Дилън каза, че очаква по-късно днес Байдън да събере над 270 електорални гласа.

О'Мали Дилън заяви пред журналисти, че според нея Байдън вече е спечелил Уисконсин (10 електорални гласа) и се очаква да спечели в Мичиган, Невада и Пенсилвания, предаде ТАСС.

Същевременно кандидатът на републиканците и настоящ президент Доналд Тръмп заяви, без да представи доказателства в подкрепа на твърденията си, че преднината, която е имал в няколко ключови щати, "магически" е изчезнала през нощта, предаде ДПА.

"Снощи (бел. ред. американско време) водех, често убедително, в много ключови щати, почти всички управлявани и контролирани от демократите. После, един по един, те започнаха магически да изчезват, когато бяха преброени внезапно появили се бюлетини. Много странно, а анкетьорите, които правеха екзит пол, представиха всичко напълно неправилно", написа Тръмп в Туитър, цитиран от БТА.

Това е първият туит на Тръмп, след изявлението му през нощта, когато каза, че е спечелил изборите и обяви, без да привежда доказателства, че е налице "огромна измама", като заплаши да прехвърли битката за спечелване на изборите в съда.

Почти по същото време, когато се появи туитът на Тръмп, кандидатът на демократите Джо Байдън призова за търпение и написа в Туитър "Няма да спрем докато всеки глас не бъде преброен". /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK