Байдън смята да създаде 100 нови центъра за ваксиниране

Снимка: БГНЕС

Според новоизбрания президент през първия месец на управлението му ще заработят и “мобилни клиники”

Джоузеф Байдън възнамерява до края на първия месец от поемането на президентския пост на САЩ да организира създаването на 100 нови центъра за ваксиниране в цялата страна. Това той заяви в реч в Уилмингтън, щата Делауеър.

“Още в първия ден като президент ще наредя да започне създаването на тези центрове. До края на първия месец от управлението ми ще имаме 100 центрове, подкрепяни от федералните органи в цялата страна. Те в крайна сметка ще ваксинират милиони хора”, посочи Байдън.

Той отбеляза, че вече са проведени „продуктивни консултации“ с представители на местните власти. Според новоизбрания президент през първия месец на управлението му ще заработят и “мобилни клиники”.

Те по-специално ще обслужват населението в отдалечени райони на САЩ и в малките градове. Байдън обеща, че “ще бъдат задействани и веригите от дрогерии в цялата страна”, за да ваксинират населението. Демократът отбеляза, че през 100-те дни след инагурацията си възнамерява да създаде условия за поне 100 милиона ваксинации в страната. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK