Позитивни преживявания за деца в НУ „Яне Сандански“ - Разлог

НУ "Яне Сандански" е едно от иновативните училища в България

Начални учители от НУ „Яне Сандански“ - град Разлог, доброволци и ментори за характер провеждат позитивни преживявания за ученици на началното училище през лятото.

Чрез тематични и забавни занимания, дейности и игри на открито в училищния двор под наслов „Да играем с най-доброто в нас“, възрастни разнообразяват лятната ваканция на децата, паралелно изграждайки силни страни, умения и поведения за характер в тях. Вчера бе проведено събитие на тема упоритостта и самоконтрола, а на 25 юли – събитие, посветено на любопитството и благодарността.

„НУ „Яне Сандански“ е едно от иновативните училища в България, работещо върху внедряването на позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни подходи в страната. Изграждаме свой собствен подход към характера като фактор за успех в училище и в живота, базиран на 7 силни страни на характера с приложимост в образованието. В допълнение на дейностите ни през учебната година, търсим разнообразни възможности, в това число и лятото, да представяме важността на тези силни страни на характера на учениците в тяхното ежедневие“, споделя д-р Георги Тренчев, директор на училището.

Преживяванията са една от дейностите в проект „Силните страни на характера в нас и около нас“. Предстоят още занимания за деца през следващите месеци, като проектът също предвижда изграждане на тематична среда и етнос за характер в училището и отбелязване на глобалната кампания за Деня на характера с местната общност на град Разлог. 

„Съвременни изследвания и открития доказват, че в днешните сложни и динамични времена упоритостта като силна страна на характера е двойно по-надеждна в предсказването на успех в училище и живота от самите талант и IQ. Умения и поведения като да приключваме започнатото, да опитваме отново след грешка и провал или да продължаваме да работим дори да ни се иска да се откажем помагат да постигаме целите си поне колкото самите знания и факти по учебни предмети. Такива са посланията, които се опитваме да оставим в децата, въвличайки ги по детски в игри и неформално през лятото“, разказва Димитър Татарски.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK