Багерите влизат в ромския квартал на Гърмен в понеделник

Снимка: Infomreja.bg, архив

Багери отново влизат в ромския квартал „Кремоковци” в Гърмен. В понеделник ще бъдат сринати поне пет незаконни постройки в гетото.

По първоначална информация още на 2 септември служители на Дирекция за национален строителен контрол са поставили лепенки на бараките, които ще бъдат сринати със земята.

Собствениците на тези сгради са открити и са им  връчени декларации, в които са отказали временно настаняване на друго място.

В края на юни бяха съборени само 4 от общо 124 нерегламентирани къщи в ромския квартал. После МРРБ постанови временна забрана до края на септември за бутането на следващите 2 постройки.

От регионалното министерство увериха, че ДНСК ще изпълни всички влезли в сила заповеди за премахване на незаконните строежи при стриктно спазване на човешки права и принципа за съразмерност. За премахването на 20 постройки вече е избран изпълнител.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова разкри, че във вторник вечерта се е срещнала в кметството с областния управител Бисер Михайлов и с шефа на ОД МВР – Благоевград Росен Танушев.

По думите й служителите са уплашени от атаката над общината, при която бяха изпочупени прозорци на кабинети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK