Бабинчетата в Разлог, Струмяни, Петрич, Сандански и Благоевград получиха подаръци

Снимка: Община Сандански

Бабинден бе отбелязан за поредна година в общинските болници

Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – МБАЛ „ПУЛС - Благоевград“ и МБАЛ-Благоевград, в чест на Деня на родилната помощ.

Първото бебе за 2021 година, Ангел е родено в Многопрофилна болница за активно лечение-Благоевград.

Томов пожела здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната професия посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

В чест на празника Община Благоевград подарява на отделенията по един фетален монитор (апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции).

Ритуалът „поливане“ на болничния директор д-р Огнян Митев, който по професия е акушер-гинеколог, бе извършен на тържествена церемония в МБАЛ-Благоевград.

На тържествата в двете болници присъстваха д-р Румяна Костадинова, началник на акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ-Благоевград и д-р Любомир Малчев, началник отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „ПУЛС - Благоевград“.

Старши акушерката Юлия Златкова в болница „ПУЛС-Благоевград“ и старши акушерката Камелия Пандалиева в МБАЛ-Благоевград, които са с дългогодишен опит в родилната помощ, разчупиха питки за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и признателни родилки, станали майки на прекрасни рожби. Родилките благодариха на екипите, в чиито ръце поели първия си дъх децата им.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, посети първото бебе за 2021 г. Малката Йоана, която се ражда на 1 януари 2021 г. в МБАЛ „Югозападна болница“, бе изненадана със специална грамота за първо бебе, кутия с подаръци и проходилка, с която да направи своите първи крачки. Кметът пожела на цялото семейство, за които Йоана е трето дете, да бъдат здрави и да отглеждат децата си с много любов и грижа!

С благодарност за грижата и всеотдайността, поемайки в ръцете си новия живот, кметът поздрави с кошница плодове и грамота, и най-възрастната акушерка в община Сандански - Мария Драгулева!

Филип Ангелов, Йордан Канджиков и Виктория Харизанова са първите три бебета в община Петрич, проплакали в родилно отделение за 2021 година.

На символична церемония днес техните родители получиха поздравителни адреси от кмета Димитър Бръчков, ваучери за закупуване на необходимото за бебето, а първото родено бебе – Филип Ангелов, и плакет „Бебе на годината в община Петрич“. Подаръците бяха връчени от заместник – кмета „Хуманитарни дейности“ г-жа Илияна Попова.

В днешния празничен ден, община Струмяни спази традицията и отбеляза празника „Бабинден“, като поздрави и уважи всички новородени бебета и техните майки, както и бабите „помощници“!

От името на кмета на Община Струмяни Емил Илиев, с пожелания за здраве и щастливо детство, орисницата баба Ема, поднесе красиви подаръци и амулети за здраве на всички новородени бебета на територията на община Струмяни.

Специална делегация от благодарни майки и баби днес ще посетят Акушеро-гинекологичното отделение, където ги посреща любимата лекарка д-р Божикова и нейният екип, на която – с обич и благодарност „поливат“.

Специална благодарност, цветя и подаръци получава отделението и от ръководството на Община Разлог. Подаръци получават последното бебе на 2020 и първото бебе на 2021!

И празникът продължава – у дома, сред ароматите на баници и питки, с радостта от раждането на новия живот в семействата.

Тази година – без хоро на площада, но то е само отложено – за по-добри времена!

 

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK