Онлайн приказки с актрисата Мира Котева - в подкрепа на благотворителна кампания

Актрисата Мира Котева

Гледайте „Приказки с Мира“ всяка седмица до Коледа!

Българската актриса Мира Котева ще радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч, в специално създадения проект Приказки с Мира“.  Актрисата ще чете детски приказки в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която събира средства за стимулиране на развитието на образованието на деца, настанени в социални институции.

В продължение на четири седмици - всяка сряда, петък и неделя, актрисата ще интригува зрители с любими истории за приключения, хитри герои и битки със страховити змейове и лами. Видеоклиповете ще могат да се гледат със свободен достъп на адрес: https://bit.ly/PrikazkiSMira, където вече е налична и първата приказка от поредицата – „Тримата братя и златната ябълка“. 

Коледните празници наближават и с идването на студените дни, имаме все повече и повече нужда от топлина вътре в нас. А какво е топлината, ако не искрена обич споделена с най-близките? Но всички сме различни и някои семейства се сформират, чрез приятелствата, които откриваме. Такива са и тези между децата в социалните институции и техните ментори, които ги мотивират да вървят напред и дарявайки ги с време и любов, да се стремят към едно по-добро бъдеще. Затова тази година избрах да подкрепя благотворителната кампания "Стипендията" на фондация „Подарете книга“, която дарява време и ресурси на деца в социални институции и показва на всички ни, че ние сме едно голямо семейство и заедно можем да градим едно по-добро бъдеще изпълнено с доброта и любов, не крие вълнението си Мира.

Сред заглавията, които ще можете да чуете в поредицата „Приказки с Мира“ са:  „Тримата братя и златната ябълка“, „Марко, Мирко, дяволът и сеньора Де Маджистрис“, „Вълкът и седемте козлета“,  „Жабокът цар“, „Хитър Петър и змеят“, „Лисицата и таралежът“, „Три мъдри съвета“, „Венчето и Пънчо“, „Кой каквото прави, на себе си го прави“, „Милост“, „Топлата ръкавичка“, „Самотната елхица“, „Неволята“.

Винаги съм била почитател на приказките. Те са вълшебни земи, които ни повеждат на най-смелите ни приключения! А, когато помагат на деца в нужда се превръщат в истински герои! Надявам се да харесате приказките! Харесвайте, споделяйте и ако имате възможност - дарете, призовава актрисата.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят на адрес: https://bit.ly/PodareteKniga  до 30.12.2020 г. Чрез програмата, всяко от децата, настанени в институции ще има възможност, да си постави цел от предварително даден списък с идеи: например да научи таблицата за умножение и деление или да достигне ниво A1 по английски. А след това, с онлайн подкрепата на своя ментор, да работи за постигането й. 

Всяко дете, което изпълни целта си в срок, получава награда - стипендия от 100 лв. Ако желае, после може да участва отново с друга цел. За да протичат гладко онлайн заниманията, от фондация „Подарете книга” ще подпомогнат домовете с техника и ще подготвят децата и служителите в тях как да работят с нея.

Ще организират и посещения на място в институциите с ограничен брой доброволци и социални работници. Чрез тях ще могат да откриват децата, на които изолацията се отразява най-тежко, да им оказват психологическа подкрепа и да ги въвличат в програмата. Целевата сума за реализиране на „Стипендията“ е 10 000  лв.

Повече за Мира Котева:

Мира Котева е българска актриса, носител на престижната награда „Най-добра актриса“ на фестивала за късометражно кино „Virgin Spring“ в Колката, Индия (2018 г.) и номинация за „Най-добра изгряваща звезда“ на фестивала за късометражно кино в „Seoul Webfest”, Сеул, Южна Корея (2020 г.), за участието си в психологическия трилър „Имало едно време на Хелоуин“/„Once Upon A Time On All Hallows’ Eve“. Завършила е Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в родния си град Благоевград, актьорско майсторство за пред камера в Киноцентър „Ню Бояна“, София и „Театър и пърформанс“ в университета на Хъл, Северна Англия. 

За Мира творчеството и изкуството са необятни и намира магията във всичко, с което се захване. Играе в театрални постановки, късометражно кино, снима се в реклами, пише статии за изкуството. Младата актриса обича да експериментира с таланта си и се стреми да се развива в различни по жанр и характер творчески изяви.

В началото на месец август 2020 г. Мира Котева завърши първия проект по собствен сценарий - късометражният филм „Undo“/„Крачка назад“. Филмът е заснет в Благоевград, режисьор е Станислав Христов. Лентата разказва житейската история за избора между кариерата и любовта на една съвременна, млада и търсеща жена. „Undo“/„Крачка назад“ е предназначен за фестивално разпространение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK