Баба се оплака във Фейсбук: Рехабилитаторка счупи краката на внука ми

снимка: личен архив

Любка Станоева, която е баба на момченце на година и 3 месеца, се оплака чрез стената си във Фейсбук, че рехабилитаторка от Специализираната болница в Кюстендил е счупила краката на внучето й. Разказът на Любка е придружен от снимка на детето, която за кратко бе споделена от стотици в социалната мрежа.

Бабата посочва, че на 27 септември тази година по време на рехабитилация служителка от здравното заведение е проявила насилие върху Георги Кръстанов, като му счупила двете крачета в коленете. Оттогава детето било в шок.

Според разказа на Любка Жорко се родил със стегнати мускули на крайниците и му е била необходима ежедневна рехабилитация, за да проходи.

“От раждането на детето ние ходехме на София всеки ден на рехабилитация, но тъй като ни свършиха средставата, започнахме да я правим в Кюстендил, докато не дойде денят да му счупят крачетата. Сега той е в гипс за 2 седмица и след това ще му е нужно раздвижване, за да може отново да си продължи рехабилитацията. Дъщеря ми е бременна с второто си дете, аз съм в отпуск по майчинство, за да гледам Жорко. Зет ми получава минимална заплата и въпреки скромните ни доходи, ще направим всичко възможно да съберем пари и да осъдим тази "специалистка", споделя още в социалната мрежа бабата.

Пред "ИНФОМРЕЖА" директорът на Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов заяви: "Никой не е подал сигнал за подобен случай и не мога да кажа дали това е вярно, или не".

"Не съм в България и не знам за какво става въпрос", бе единственият коментар на управителя на Специализираната болница д-р Живко Неделчев.

 

КОМЕНТАРИ

Вероника08:07 - 04.10.2013
Попниколов... Какво правиш ти в чужбина? Харчиш парите на здравноосигурените лица ли? В същото време чупят краката на малки деца! Няма оправия, но ... ще си плащате за греховете на онзи свят...
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK