Баба припадна от жегата на опашка за богородичен курбан

снимки: infomreja.bg

Дълга опашка се изви днес пред църквата „Пресвета Богородица“ в центъра на Гоце Делчев от хиляди православни християни, дошли да почетат Успение Богородично, да запалят свещ за здраве и да си вземат от вкусния, осветен от неврокопския митрополит Натанаил курбан по случай храмовия празник на църквата.

Църковното настоятелство тази година придвидливо увеличи    казаните с осветената гозба, благодарение на което курбанът стигна за всички.

Възрастна жена от Гоце Делчев не можа да издържи на жегата и припадна на опашката, докато чакаше дядо Натанаил да приключи празничната служба и да освети деветте казана. Десетки миряни се притекоха на помощ на припадналата жена. До пристигането на линейката с екип от Спешния център, хората обгрижваха и плискаха с вода пострадалата.

По настояване на медицинския екип възрастната жена бе закарана за преглед и  наблюдение в МБАЛ „Иван Скендеров“.

Храмовия празник на църквата „Пресвета Богородица“ избраха за кръщенето на внучето си ген. Богомил Янев и неговите родители, които живеят в Кипър. Синът и снахата на ген. Янев и кумовете им от Гърция останаха силно впечатлени от масовото почитане на Божията майка в Гоце Делчев и пищната църковна служба на дядо Натанаил.

Да направи освещение и да поръси със светена вода хотелския комплекс „Неврокоп” избра празника Голяма Богородица и Неврокопският митрополит Натанаил, който преди няколко месеца стана негов собственик след направеното крупно дарение на прилежащия имот към хотела на църквата от предишните собственици на хотела.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK