Павлина Григорова - колко струва да си болен?

Снимка: Infomreja.bg

Човек между болестта и лъжата. Това е наистина известната Павлина Григорова, за която вече разказа ИНФОМРЕЖА.

Този разказ продължава, за съжаление продължението не е положително.

Павлина Иванова Григорова от град Левски е популярна в медийното пространство с двете си лица – като инициатор на жалби, с които иска да защити правата си и тези на хората с увреждания, и като жената, измамила множество хора финансово, използвайки като претекст болестта си.

При първата статия на ИНФОМРЕЖА по случая се отзоваха изключително много хора – от различни градове в страната, които са дали пари на Павлина, с обещанието те да бъдат върнати, но това така и не станало. Причината - доста от потърпевшите се отказват да търсят суми от порядъка на 20 до 100 лв. или пък правата си. 

Диан Димитров е засега най-ужиления от Павлина със сума 7 000 лв., за което се е произнесъл и съда в град Левски. Има присъда срещу Павлина, влязла в сила и с давност до 2019 г. (Вижте в снимковия материал).

След година след разкритията на ИНФОМРЕЖА, Павлина продължава със злокобната си практика, и налице е Георги Бранков от Плевен.

Георги е международен шофьор. Разбрал за Павлина чрез фейсбук. Двамата имали общ приятел в мрежата и от там започнало всичко. Спонтанно Павлина започнала да се намесва чрез коментари под постовете между аверите. Приятелят на Георги му споделил за страданията на Павлина ( нямала пари за лекарства, химиотерапия, падала, не можела да ходи, звъняла в късните часове на нощта и плачела), искало му се да може да ѝ помогне, но бил затруднен финансово.

Така, Георги и Павлина се сприятеляват в социалната мрежа. Мъжът научава от публикации и лични съобщения от нея, че е много болна, 100-процентов инвалид, вдовица, с дете на 17-години, за което със пенсия от 230 лв. не може да се грижи, а то владее 4 езика и е спечелило пълна стипендия да учи в Виена.

Безпомощна е, не може да ходи, а държавата не и отпуска пари за скутер за инвалиди. Георги решава да помогне, намесва, разбира се, и съпругата си, на която Павлина пише същите слова в мрежата.

Георги сам се „набутва между шамарите“ и сам излиза от тях.

„Тя ми поиска приятелство във фейсбук, заради общия ни приятел. Каза ми, че често ходи на химиотерапия в Плевен, която струвала 200 лв. Моят баща почина от рак, минал съм по този път, но не се замислих. Странното още тогава беше, че тя пряко пари не искаше. Жена ми обаче ми каза: „Ти пък все едно не знаеш, че терапията не струва 200 лв.!". Не обърнах внимание! Аз работя извън страната. Павлина ме помоли да потърся скутер за инвалиди. Нямах време да търся, но тя ми напомни... нейна приятелка си купила от Германия за 200 евро. Ако може да погледна. Аз пътувам в Германия - няма проблем, ще намеря! Започнах да търся варианти за закупуването от България. Бях решил да отделя пари от семейния бюджет, за да помогна. Все пак Павлина каза, че струва 200 евро. Оказа се, че цената е много по висока. Впрегнах всички мои приятели: „Момчета, дайте да помагаме!". Всичко организирах по телефона в рамките на две седмици.

Събират 1000 евро. Започва търсене на подходящия модел скутер. Намират един приятел на шофьора, който отива на място в Германия и купува намерен по интернет скутер от възрастен германец. Цената била една, но успяват да се спазарят за 450 евро, което се оказало изключително изгодно, защото към скутера са добавени и 4 нови гуми от бял каучук (чиято цена по принцип е 600 лв). Скутерът пътува през граница чак до Левски до дома на Павлина. Транспортните разходи стрували 150 евро.

"Решихме да изненадаме Павлина като освен скутера ѝ дадем и парите, които ни останаха - 806 лв."

Георги пише на дъщерята на Павлина, за да може да изненада майка ѝ. Росица настоява, също като Павлина, парите да бъдат придружени с бележка, че са дадени като ДАРЕНИЕ.

Минават дни. Сутрин, кафе, телевизия. На 29.08. Георги и съпругата му гледат новините по „Нова“.

Изведнъж на екран се появява Павлина, която пред Георги казала, а и на личната си страница поства многократно и качва видео,че е почти неподвижна, влачейки се с две патерици, именно за това и е скутера.

„Тя направо си ходеше, тичаше. Имаше бастун в ръка, който дори не докосна земята. Жена ми подскочи и каза: „Това не е ли Павлина, не би ли трябвало да е със скутера?“ Взе телефона и я потърси в Гугъл: Пав, Павлета, Павлина Димитрова, Павлина Григорова, Шантал - мамила хора."

Започнало се. Георги звъни в РУ-Левски, и му е съобщено, че Павлина е стара познайница на властите. Писал на Павлина по фейсбук, видимо ядосан. Тя обяснила, че сгрешила и трябвало да му каже за миналото си.

"Моля те да ми помогнеш. Нека запазим приятелството си! Аз имам дете, не ме оставяй !", писала Павлина.

Акция „Скутер“ в обратно действие.

Георги казал на Павлина, че ще изпрати хора в дома ѝ - иска си скутера и парите обратно! На всяка цена, без обяснения, без извинения!

Така и станало. Приятели отиват пред дома на Павлина и на място заварват непълнолетната и дъщеря Росица, която живее с майка си и втория ѝ съпруг Иван.

Павлина казала, че е в София. Един път казва, че с парите си е направила животоспасяваща операция за 806 лв., а другия път, че не е използвала парите за операция. Казала, че била в София именно заради тази операция, а пък на другия ден рано се върнала в Левски с парите, след като разбрала, че трябва да ги върне.

„Ето тези ходения до София и обратно за 2-3 часа още повече ме усъмниха. И то за ЖИВОТОСПЯСЯВАЩИ операции!“, казва Георги.

Стига се до връщането на скутера. На място обаче не е Павлина, а дъщеря ѝ – Росица, която дала скутера и парите. Подписан бил и приемно-предавателен протокол, който Павлина оставила на дъщеря си и някак си много бързо пак е заминала за поредната животоспасяваща операция.

"Не е лесно да ме измамиш, но грешката ми беше, че не обърнах внимание на детайлите“, признава Георги.

Всичко - от събирането на парите до купуването на количката и транспорта, става докато Георги шофира.

Разсеян, не забелязва, това, за което си спомня по-късно.

„Преди да стигне количката, тя ми пишеше настоятелно кога ще е при нея. Сметнах това за нагло, но пък реших, че след като човек е неподвижен, естествено ще побърза да получи помощник!"

Разбира, че Павлина е майка на три деца, а не на едно. В последствие разбира и че има съпруг до себе си. Подозира, че дори и те са в схемата.

Съветвал се и с лекар, на който разказал за болестите, които Павлина твърди, че има. Както пред Инфомрежа бе заявено, така и този лекар казал, че има взаимоизключващи се болести, а и наличието на толкова много болежки човек не може да живее.

Стига се да Диан Димитров - човекът, завел дело срещу Павлина. Тя му се обажда разплакана да му каже, че имала скутер, но един Георги дошъл да си го вземе. А Георги дори не е в България! Не знаела какво да прави.

Диан и Георги осъществяват контакт и косите на Георги настръхват от множество истини, които научава, замесен в една огромно лъжа.

„Аз не се чувствам измамен. Всъщност аз съм измамен, но не финансово, а морално! И се чудя защо никой не говори за нея. От телевизията, не проучват ли хората преди да им вземат интервю? Съпругата ми се сети, че я гледала по новините преди време. Как пък никой не написа: „Тя е измамница“, казва шофьорът.

От три дни Павлина не е под светлината на прожекторите. Казала, че е в болница „Токуда“ заради проблеми със сърцето. Проверка установява, че не е пациент. Версията се сменя с болница „Свети Иван Рилски“, където трябвало да отиде за операция на хипофизата, но също не е. Павлина е ревностен член на фейс групата „НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ“, но след разкрития на ИНФОМРЕЖА изчезва, пишейки на стена си една единствена публикация:

„Всеки носи в себе си сенките на миналото си, едни добри, други лоши, трети повод за срам, за гордост… всеки човешки живот си има своята история…“

ИНФОМРЕЖА ДАВА ПРАВО НА ОТГОВОР НА ПАВЛИНА. Въпреки множеството ни опити да се свържем с нея!

ВИЖТЕ ИСТОРИЯТА НА ПАВЛИНА ГРИГОРОВА

 

Едно от интервютата на Павлина по "Нова телевизия"
Кореспонденция между Георги и Росица
Кореспонденция между Георги и Павлина
Кореспонденция между Георги и Павлина
Кореспонденция между Георги и Павлина
Кореспонденция между Георги и Павлина
Скутерът, подарен на Павлина
Статус на Павлина отпреди седмица
Група във фейсбук, в която са измамените от Павлина
Снимка, изпратена на репортер на ИНФОМРЕЖА, ЛИЧНО от Павлина
Снимка, публикувана в профила на Павлина, на болничен коридор
Снимка от личния профил на Павлина

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK