Баба Марта пристигна в Благоевград! Пожела на всички здраве и късмет!

Снимки: Община Благоевград

В ателие на открито деца изработиха най-красивата мартеница

Благоевград отбеляза 1-ви март с богата празнична програма на площад „Македония“.

Граждани и гости на града бяха посрещнати от Баба Марта, която им разказа легендата за мартеничките и им пожела здраве и късмет.

На празника присъстваха кметът Румен Томов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова.

Под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и с помощта на Баба Марта децата на Благоевград се включиха в ателие на открито и изработиха най-красивата мартеница, символ на здраве, щастие и дълголетие.

Младежите от Детския парламент изработиха и подариха мартенички на малчуганите, дошли да посрещнат Баба Марта!

Навсякъде по света хората посрещат пролетта с огромна радост и вълнение, но България е една от малкото държави, които празнуват нейното идване с толкова голям празник, изпълнен с традиции, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ.

На 1 март се отбелязва и Денят на самодееца, празник, обединяващ хора с различни професии и социален статус, възраст и пол, но всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство.

Община Благоевград и Народно Читалище „Никола Вапцаров 1866“ – Благоевград подариха пъстър пролетен концерт с участието на самодейни състави от Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK