Баба хвърли левове, долари, леи и злато на алоизмамник

Снимка: Infomreja.bg

83-годишната жена е измамена в Разград

Действията на служителите от Разград стартирали на 1 август, когато 83-годишна местна жителка потърсила помощ в полицията, след като разбрала, че е станала поредна жертва на измамници.

Същия ден на домашния й телефон позвънил мъж, представил се за „полицейски служител”, обяснил, че в момента се провежда полицейска операция и я убедил, че ще помогне, ако им предаде наличните си пари, които след акцията ще й върнат. Потърпевшата хвърлила през терасата на дома си 3960 лв., 245 щатски долара, 25 канадски долара, 15 леи и златни накити. 

В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите съвместни издирвателни действия, в които се включили служители на ГДНП и 5 РУ-СДВР, е установен участник в измамната схема - 56-годишен от Исперих, с адресна регистрация в София, криминално проявен и осъждан за измами и документни престъпления.

Установено е, че след като изпълнил ролята си на куриер в Разград, мъжът е извършил същото престъпление и на територията на Габрово. Той е задържан на територията на София в момент на поредното прибиране на пари от жертва на измама в София - жена на 78 години, от която е взел над 2000 лева и злато.

Работата по разследването и документирането на извършените криминални деяния от мъжа продължава под ръководството на Районна прокуратура - Разград.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK