Баба даде 700 лева, за да й увеличат пенсията

снимка: infomreja.bg, архив

Благоевградчанка се е оплакала в полицията, че е станала жертва на измама.

75-годишната В. С. сигнализирала във Второ РУП - Благоевград, че към 11,30 часа в петък пред поликлиниката, след като я въвел в заблуждение, неизвестен мъж й отнел 440 лева, златна халка и обеци.

Представилият себе си социален работник, уверил бабата, че ще я уреди с по-висока пенсия и с безплатна карта за транпорт, след което тя доброволно му броила парите и му дала златните бижута, които носела.

Загубата за благоевградчанката в резултат на измамата е около 700 лв.

По случая е образуван заявителски материал.

От Областната дирекция на МВР - Благоевград апелират гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, представящи се като социални работници, служители в пенсионен отдел и инспектори от социални грижи, които предлагат социални помощи, бонуси към пенсиите, карти за безплатно пътуване с градски транспорт и други безплатни социални услуги.

Новата схема за измама включва и опит на извършителите да бъдат допуснати в жилището на потърпевшия, с цел  добиване на представа за наличните пари и ценности намиращи се там.

За предотвратяване на подобен род престъпления е необходимо гражданите да повишат вниманието си и своевременно да уведомяват органите на реда.

 

КОМЕНТАРИ

Eмо14:49 - 19.11.2012
Докато има балъци-ще имо и измамници. Да не говорим пък за манталитета на българина, дето гледа все да се уреди нещо по втория начн.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK