Още две гимназии се включват в дуалната форма на обучение като партньори на ЧЕЗ

Снимка: ЧЕЗ

29 ученици едновременно ще се обучават в професионални гимназии и ще работят в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД

Ученици от две професионални гимназии в гр. Перник се включват в програмата по дуално обучение като партньори на ЧЕЗ. Възможност едновременно да учат и да работят в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД през тази година ще имат шестима ученици от 11 клас на ПГТС „Арх. Йордан Миланов“, както и двама ученици от 11 клас на ТПГ „Мария Кюри“, гр. Перник.

Обучението си по програмата продължават деветима ученици от 12 клас на ПГМЕТ - Плевен и шестима ученици от 11 клас в ПГМЕ „Никола Й. Вапцаров“, гр. София. Всички те ще разполагат с опитни наставници, които ще ги запознават в реална работна среда със спецификата на професията електротехник.

ЧЕЗ беше сред първите работодатели, които се включиха в проекта ДОМИНО за насърчаване на дуалното обучение по електротехника в България. Първите 14 ученици, учили и работили в ЧЕЗ по дуалната програма, се дипломираха през миналата учебна година и продължиха със стаж в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Дуалното обучение се наложи като една от най-успешните форми на професионалното образование заради многобройните си ползи за  учениците, работодателите и обществото. При тази форма младите хора получават възнаграждение за знанията си, приложени на практика още докато учат.

„Дуалната форма помага на учениците да изградят трудови навици, да натрупат адекватни знания и умения и да придобият реална представа за бизнеса и екипите, което им позволява да бъдат включени незабавно в работния процес при завършване на гимназиалното си образование. Младежите вече са запознати с професията и са спокойни, че имат осигурена работа“, каза Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България ЕАД.

През 2019 г. ЧЕЗ получи отличие в рамките на проекта ДОМИНО за най-добри социални придобивки на учениците в дуална форма на обучение по електротехника в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK