Две представления очакват публика тази вечер в „Тара-ра-бумбия“

Снимка: Община Благоевград

Наситена програма от интересни спектакли очаква почитателите на театъра днес в Благоевград, по време на „Тара-ра-бумбия“-територия за млад театър.  

„Аз, Фойербах“ излиза на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“ в 19.00 часа. Спектакълът е посветен на  75-годишнината на Стефан Мавродиев. В ролята на Фойербах се превъплъщава самият той, доайенът на Младежки театър „Николай Бинев“ – Стефан Мавродиев. Пиесата разказва за актьор, който след 7 години пауза, се завръща на театралната сцена, за да се яви на кастинг за желана от него роля пред великия режисьор Летау.

След края на шедьовъра на Стефан Мавродиев, на сцената излизат актьорите от театър „Реплика“ с представлението на режисьора Явор Гърдев- „Елхата у Иванови“. Постановката започва в 21.00 часа в Градска художествена галерия. Драматургичният опус е създаден  през 1938 година и е преведен  на български език от забележителния поет Георги Рупчев.  "Елхата у Иванови" е творческа акция, създадена от съвместната работа на театър "Реплика" и Явор Гърдев.

„Елхата у Иванови“ не е подходящо за лица под 14 години. Входът е свободен, а броят на местата е ограничен. Не се допускат правостоящи!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK