Автомобил избухна след зареждане на газ на бензиностанция в Сандански

снимки: Бензиностанция "Драки" в Сандански, снимки долу: Раненият служител Даниел Недялков, бензиностанцията, infomreja.bg

Лек автомобил "Опел Астра" с монтанска регистрация се е възпламенил след зареждане на гориво на бензиностанция в Сандански.

Инцидентът е станал в 18.40 часа вчера. 41-годишният Владо Чинов от Берковица спрял да зареди газ на бензиностанция "Драки" в курортния град. След зареждането при подаване на контакт колата избухнала.

В момента на експлозията в автомобила били малолетната дъщеря на водача и негов приятел на 42 години. Тежко е пострадало 4-годишното дете, което е транспортирано за Пирогов с втора степен изгаряния по гърба и врата. Бащата е получил леки изгаряния на китките и челото. Другият мъж се отървал невредим.

При инцидента е пострадал и служителят на бензиностанцията - 29-годишният Даниел Недялков от Сандански, който е с повърхностни наранявания в областа на лицето и дясното око.

Местопроизшествието е посетено от дежурна група при РУП- Сандански.

Най-вероятната причина за за избухването на автомобила е неизправна газова инсталация на колата. При зареждане на резервоара в купето натекло газ. Когато шофьорът подал ток, за да включи двигателя, се получила искра, която възпламенила колата.

Благодарение на бързите реакции на служителите на бензиностанцията, е предотвратено избухването на газовата бутилка.

По време на инцидента тримата работници на бензиностанцията успели сами с пожарогасители да потушат пламъците. До идването на пожарните екипи, огънят е бил локализиран.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK