Автоклубове от Югозапада успяха да свалят шефа на федерацията

снимки: infomreja.bg

Автомобилните спортни клубове в Югозападна България влязоха в ролята на опозиционери и свалиха от управление председателя на БФАС Александър Александров. Несъгласието им с новото ръководство на Българската федерация по автомобилен спорт предизвика извънредно Общо събрание и сваляне на сегашния председател и Управителен съвет.

Клубовете АСК "Диамо, "Благоевград рейсинг тийм", АСК "Автолукс", СБА "Кюстендил" и АСК "Енергетик" подкрепиха новата кандидатурата на Радослав Козлеков, бивш автомобилен пилот на скандално събрание. Бившият състезател бе избран единодушно от опозицията, а групата на Александров напусна залата още преди вота.

Оказа се, че 70% от автомобилистите в България протестират срещу управата на БФАС заради неподходящи методи на работа за организатори и пилоти в период на криза. Александров остана на поста си по-малко от половин година, тъй като „опозиционерите“, водени от бившата му дясна ръка Радослав Козлеков, спечелиха вота на извънредното Общо събрание на Управителния съвет на БФАС. Легитимността му вероятно ще бъде оспорена в съда, което означава, че съвсем скоро БФАС може да има пак нов председател.

Цялата ситуация около избора на Козлеков се разви по много интересен начин, като крайният изход до голяма степен се реши от осемте клуба, които старото ръководство по-рано изключи от редиците си. Според групата на Александров те нямаха право на вот, но опозицията бе категорична, че заради подадените от тях жалби те са равноправни членове преди съда да вземе окончателното си решение.

Подобно бе и становището на мандатната комисия, назначена от избрания за водещ на събранието Камен Михайлов. След като то бе обявено, в заседателната зала настъпи пълен хаос, който в крайна сметка завърши с демонстративното оттегляне на Александров и неговите поддръжници. „Място тук за хора, които нямат пряка връзка с автомобилния спорт, няма, тъй като те объркват много това, което се случва в нашите среди“, заяви Козлеков, който бе рамо до рамо с Александров на предишните избори.

Впоследствие той представи набързо програмата си, уточнявайки, че е разочарован от начина по който става смяната на властта, „но рано или късно това трябваше да се случи“ и с лекота спечели вота, тъй като в залата така или иначе присъстваха единствено представители на опозицията. Само трима бяха против и на последвалия избор на управителния съвет, който включва добре познатите Камен Михайлов, Георги Петров, Георги Пейчев, Емил Денев, Стоян Апостолов, както и юриста Георги Тодоров.

Интересен факт е, че водещи пилоти, между които Николай Златков, Ясен Попов, Дилян Попов, Димитър Илиев, Румен Дунев и Тодор Славов изразиха подкрепата си за избраното миналата есен ръководство на Българската федерация по автомобилни спортове. Как ще продължи войната, засега никой не се наема да прогнозира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK