Митничарите ще се возят с нови автобуси и микробуси

Снимка: Infomreja.bg

От 2018 г. Агенция „Митници" ще подсигури на митническите служители служебен транспорт до отдалечените гранично-пропускателни пунктове с нови пътнически превозни средства. С тази цел със средства от бюджета на Агенцията са закупени 7 автобуса (19+1 места) и 6 пътнически микробуса (8+1 места) на стойност около един милион лева. Превозните средства ще запълнят остарелия транспортен парк  на митниците, който не е обновяван с пътнически превозни средства от повече от десет години.

Транспортните средства, които са доставени като резултат от открита процедура по ЗОП,  са подбрани в зависимост от броя служители в смяна и особеностите на маршрута през различните сезони.  Те ще обслужват служебни маршрути като София- ГКПП Калотина, Варна - ГКПП Кардам и ГКПП Дуранкулак, Бургас - ГКПП Лесово, Благоевград - ГКПП Кулата и други.  

На 21.12.2017 г. директорът на Агенция „Митници" Георги Костов връчи ключовете от по един автобус и един пътнически микробус на митниците Столична, Бургас и Югозападна, а митниците Лом и Варна получиха пътнически микробуси. В началото на 2018 г. се очаква доставката на  още четири автобуса, които също ще бъдат разпределени за нуждите на митниците.

Подробности за условията на обществената поръчка могат да бъдат намерени на сайта на Агенция „Митници", в раздел „Профил на купувача", секция „Процедури".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK