Монтирането на електронните информационни табла по автобусните спирки в Дупница започна

Снимка: Infomreja.bg
Монтирането на електронните информационни табла по автобусните спирки в Дупница започна, което е част от най-големия проект "Интегриран градски транспорт".

До края на годината ще бъдат монтирани повечето от тях и следващата година ще заработят поетапно, след като преминат тестовите срокове и настройки.
 
Фирмата, спечелила обществената поръчка, в момента изгражда фундаменти и монтира таблата.
 
"Градските автобуси вече са снабдени с GPS за проследяване движението им. През месец февруари най-късно, всички тестове и настройки ще са приключили и информационната система ще започне да функционира. Работи се и по мобилното приложения на транспортния портал, като всеки пътник ще може в реално време да се ориентира и следи за движението им. По този начин няма хората да губят и време със стоене по спирките", обясни кметът на Дупница инж. Методи Чимев.
 
Електронният адрес на портала е its.dupnitsa.bg, и ще започне да функционира напълно, след като заработи информационната система. Най-късно "ще тръгне" линия номер 5 по направлението Социални жилища - Байкал, тъй като през пролетта започва цялостен ремонт на улиците, които са заложени в проекта за цялостно преасфалтиране, тротоари, пешеходни зони и т.н.
 
Заложените за ремонт улици вече са с подменен водопровод, а някои и с нова канализация, дейностите по което още не са приключили. Новата автобусна линия ще бъде обслужвана от изцяло нови автобуси и ще се стопанисват от общинското дружество "Дупница транс".
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK