Автобус пропадна в дупка в центъра на Кюстендил

снимки: Нора Василева, infomreja.bg

Автобус на междуселските линии пропадна в дупка, отворила се на кръстовището на "Аджундар" в Кюстендил, малко след 9.30 часа сутринта. Инцидентът причини неудобство в движението през кръстовището, а самият автобус е продължил маршрута си безаварийно.

Междувременно собственици на съседите къщи сигнализираха, че мазетата им започнали да се пълнят с вода. Още след появяването на проблема, кюстендилецът от съседните къщи Бисер Ангелов се обадил на тел. 112, но от там му изпратили авариен екип на местното водно дружество „Кюстендилска вода”, което по закон носи отговорност за водопроводната мрежа.

Въпреки сигналите на Бисер Ангелов от „Кюстендилска вода” така и не дали обяснения каква е причината за пълните с вода мазета.

Малко след аварията екип на водното дружество започна разкопаване на уличното платно, от което блика вода, за да се отстрани аварията.

Най-вероятно става дума за повреда в стария водопровод, който не бе подменен при проекта по ИСПА. Това са стари чугунени тръби, които с времето корозират, влагата ги „изяжда” и теренът над тях пропада, обясниха водните спецове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK