Бездомно куче нахапа 84-годишна жена в Дупница

Това е резултатът след нападението от бездомни кучена на 84-годишната дупничанка Снимка: Личен архив

Общината издирва агресивното куче

Бездомно куче нападна 84-годишната дупничанка Стефка Попова, която получи сериозни наранявания по десния крак, алармира в социалните мрежи дъщеря й Стоянка Оракчийска.

Инцидентът става в четвъртък, около 11 часа в района на хлебозавода, на улица „Рилски манастир“.

По това време възрастната жена се е разхождала заедно с две приятелки, когато е нападната от бездомното четириного. „Отхапано е парче месо от крака на майка ми, което е висяло. Веднага жените са се развивали и кучето е избягало. На място съседите са й оказали първа помощ, а след това в Спешна помощ- Дупница, са се погрижил за нея, за което им изказвам огромна благодарност“, обяви Стоянка Оракчийска.

Тя постави и въпрос, свързан с бездомните кучета, питайки управниците и природозащитниците: „Господа управници, зелени еколози. Това ли ви е равновесието в природата? Кучетата са били две, големи, а ако не бяха три жени, а едно дете? Осъзнавате ли, че това е гавра с жителите на този град....
За всички, които ги боли за уличните кучета, приберете си ги във вашите домове. Ние си имаме куче и се грижим за него“, заяви дъщерята на пострадалата възрастна жена.

Общинската администрация вече е сигнализирана за проблема и агресивното куче се издирва.

„Вчера ловецът не е успял да го залови, днес след като го установим ще знаем дали кучето е бездомно или има собственик. Едва тогава ще преценим какви действия да предприемем“, обяви пред ИНФОМРЕЖА говорителят на администрацията, Христо Апостолов.

Само преди 5-месеца глутница кучета нападнаха майка с бебе в района на ж.к. „Бистрица“. По чудо жената се размина само с уплаха, а местните жители настояха да бъдат предприети спешни мерки срещу бездомните кучета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK