Авокадото - новата мода в кулинарията

Снимка: www.obekti.bg

Авокадото присъства в храненто на много култури още от десетилетия, но днес то е една от най-популярните добавки към дневното меню, не само за почитателите на здравословното хранене. Както казва едни от световните шефове, Нигела Лаусон, добре е, че зелените храни най-накрая има своето подобаващо място.

Авокадо влезе под номер 2 за 2018 в тенденции в храната в годишното проучване на диетолозите.

Авокадото е едно от най-предпочитаните луксозни храни. Вече има аромати на лате и чай с авокадо както и ароматизирани десерти и сладкиши. В Азия например, авокадото намира своето място и в солените ястия като паста, ориз и месо. Там е произведен и първия вегетариански шоколадов бар от авокадо, а в много ресторанти се продават сладолед и палачинки с авокадо.

Продажбите на авокадо са се увеличи изведнъж с 30%, след като по-телевизията се излъчва реклама на тост с авокадо като предложение за перфектната закуска.

Освен, че плодовете  са богати на антиоксиданти, той е отличен източник на витамин С, Е и К, белтъчини, фибри и здрави мононенаситени мастни киселини. Здравословните мазнини подобряват здравето на сърцето и понижава кръвното налягане, а витамин Е е добър за очите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2