200 доброволци създават нови гори в Кюстендил, Радомир и Сливница

Снимки: ЮЗДП

Нови акции по залесяване в ЮЗДП

Повече от 200 доброволци, сред които много малки деца и ученици, се включиха през почивните дни в акции по създаване на нови гори в районите на държавните горски стопанства в Кюстендил, Радомир и Сливница. Общо над 2200 фиданки, осигурени от Югозападното държавно предприятие, бяха засадени на мястото на опожарени терени и върху площи, освободени след проведени санитарни сечи заради съхнене.

В землището на кюстендилското с. Драговищица доброволците залесиха 1200 медоносни фиданки от цер, обикновен явор и зимен дъб. Акцията премина при много голям интерес, а за добрата организация се бяха погрижили домакините от горското стопанство. Освен посадъчен материал и инструменти, горските служители съдействаха за правилното засаждане и се трудеха наравно с доброволците.

600 фиданки от цер на площ от 2 дка бяха засадени в съботния ден над радомирското с. Долна Диканя. Това се случи с труда на около 120 доброволци, организирани от „Гората.бг - 100 000 садим гора”. Други 400 семенищни фиданки от цер залесиха представители на застрахователна брокерска къща върху опожарени горски територии в местността Козяк, в района на „ДГС Сливница”.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK