Авджиите в Гоцеделчевско вече ще ловуват със светлоотразителни шапки и ленти

Валери Сарандев, снимка: infomreja.bg

Нови мерки за безопасност по време на лов въвежда от днес ръководството на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев след проведено извънредно засеседание с председателите на ловните групи от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Спешното заседание бе свикано заради нелепия инцидент по време на лов в землището на с. Корница в ловната територия на сдружението, където по невнимание бе застрелян 41-годишният Никола Бозуков от колегата му Румен Баталов.

"От днес ще се следи стриктно спазването на разпоредбите на Закона за лова от всички авджии по време на ловни излети, както и оборудването им със светлоотразителни елементи по шапките и светлоотразителни ленти по ловните екипировки. Още от следващия ловен излет решихме да въведем и допълнителна мярка за безопастност, като задължим ловците да носят и светлотразителни жилетки", заяви председателят на ЛРС „Сокол” - Гоце Делчев Валери Сарандев.

На заседанието е решено всички ловци, приети в сдружението през периода 2008-2011 г., да преминат задължително обучение  по безопасно боравене с оръжие и безопасност по време на лов. Предстои да бъде свикано общо събрание на ЛРД "Сокол", на което ще бъде поискана промяна на Устава. "Предвиждаме ръководителите на ловните дружинки да получат по-големи правомощия по отношение на налагането на санкции, както и права да предлагат за изключване ловци, които системно нарушават правилата за безопасност", коментира още Валери Сарандев.

 

КОМЕНТАРИ

Митко17:00 - 26.10.2011
Авджилъко всякоя година си взема жертва та ако ще и с бронежилетки да ходат.Писано било-курбан станал, бог да го прости.Жално за живите блиски и завалията дето объркал.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK