„Aвангард“ защити името на благоевградската футболна школа

снимки: Ариана

Отборът на "Авангард" завърши на пето място в Ариана Аматьорска Лига 2012. Шампионът на Благоевград защити достойно името на своя регион, показвайки качествен футбол и тактически правилна игра във всеки един от двубоите си по време на големия финален турнир на Ариана. На четвъртфиналите „Авангард” имаше нелеката задача да се изправи срещу бъдещия голям шампион „RESPECT” (Варна), което лиши тима от възможност да се представи по-добре в надпреварата.

„Авангард” си гарантира място на големия финален турнир в Пловдив (6-8 юли), събрал финалистите от всички градове, след като спечели убедително титлата в регионалния кръг на Ариана в Благоевград. Тимът завърши на първо място в група D в Пловдив, постигайки две победи и един равен мач.

„Авангард” взе престижна победа с 1:0 над варненския шампион „Ветерани Черно Море” с Вальо Станчев в състава си, надделя и над казанлъшкия „FOREST” с 2:1. В четвъртфиналите на турнира отборът се изправи срещу другия варненски представител – „RESPECT”. Въпреки че двубоят с бъдещия голям шампион протече равностойно през първото полувреме, в крайна сметка „Авангард” загуби с 0:2.

 „Авангард” постигна впечатляващи резултати по време на регионалния турнир в Благоевград, както и на гранд финала:

  • изигра общо 12 мача;
  • отбеляза 29 гола или средно 2.4 гола на мач;
  • приключи надпреварата с положителна голова разлика 29:13;

Интересни факти за отбора:

Шампионите на Благоевград „Авангард“ са родом от Сандански и тренират заедно от 3 години. В началото се събират да играят за удоволствие, но след това се сработват и приемат няколко нови попълнения през последната година. Повечето от играчите са юноши на местните школи – Вихрен (Сандански) и Пирин (Благоевград). Момчетата тренират заедно два пъти в седмицата, работят различни професии, но това не им пречи да отделят време за любимия си спорт. За отличното представяне на тима говори и фактът, че играч на „Авангард” беше избран за „талант на турнира” в Благоевград. Футболните специалисти на Ариана и БФС отличиха в регионалния турнир Ариана Аматьорска Лига Димитър Гицов като най-перспективния футболист в надпреварата.

 Според Димитър организацията в Ариана Аматьорска Лига 2012 е перфектна. Много добър турнир се получава. Организацията е на ниво, а всички отбори са равностойни, все пак сме се събрали най-добрите от цяла България” – сподели талантът по време на големия финален турнир на Ариана в Пловдив. Галерия със снимки от най-добрите моменти на „Авангард” може да намерите тук.

 

снимки: Ариана
снимки: Ариана
снимки: Ариана

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK