АУБ връчва най-голямото си отличие в сряда

Снимки: АУБ, архив

Церемонията за отличаване на изявени студенти на Американския университет в България е най-голямото събитие, което признава успехите на завършващите студенти.

Тази година събитието за връчване на най-голямата награда - президентският медал, ще се състои на 19-и април от 19:30 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБГ.

По традиция в края на учебната година се отличават студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Всеки с общ успех между 3.80 и 4.00 за последните два семестъра, считано по четирибалната система на оценяване, се включва в почетния списък на президента.

Освен отличен успех носителят на президентския медал трябва да представя и идеалите на образованието в американски стил liberal arts, което съчетава учебния процес с извънкласни дейности, допринасящи за развитието на общността.

На церемонията се връчват още награди и стипендии, спечелени през изминалата академична година. Специални отличия получават и студентите в 4-и курс с изяви в една от единадесетте специалности. Официалната церемония ще завърши с коктейл за отличените и гостите.

Миналата година на церемонията 142-ма студенти бяха отличени в почетния списък на президента. Над 100 студенти на АУБГ получиха стипендии за своите постижения.

 

Леви Каплани бе президентският медалист на АУБ за 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK