В събота Американският университет "отваря вратите си"

Снимка: АУБ

Какви подходи използват преподавателите по маркетинг, журналистика, счетоводство, компютърни науки и философия в Американския университет в България? Това ще могат да разберат лично посетителите в Деня на отворените врати на 10. февруари, тази събота.

Лектори по различните дисциплини от 5 държави ще говорят пред младежи и техните родители, които се интересуват от кандидатстването и нивото на образование в АУБ. Лекциите ще са на английски, който е работният език в университета, а самите лектори са от България, Великобритания, Италия, Ирландия и САЩ.

Денят на отворените врати ще трае почти цял ден, като включва и други среща с интересни хора, завършили университета. Тази година сред имената са българинът Явор Атанасов, който работи в британския медиен гигант BBC като софтуерен инженер, и сърбинът Иван Иванов, Маркетинг мениджър за Централна и Източна Европа на Discovery Network.

Следва организиран тур из целия кампус на университета, включително модерната театрална зала и библиотеката, където се пазят редки исторически предмети, които не могат да се видят обикновено в България. Сред тях са една бройка от рядка библия, печатана на оригиналната преса на Гутенберг през 1978 година и оригинален брой на сп. Рийдърс Дайджест от годината на създаване на списанието – 1920 г.

Всички заинтересовани посетители могат да посетят кампуса в Благоевград и да усетят специфичната атмосфера на живота в АУБ. Дни на отворените врати се правят там два пъти годишно. При последното събитие през ноември, университетът е посетен от над 400 младежи и техните родители. 

Желаещите да се запознаят отблизо с Американския университет и неговите скрити съкровища, трябва да се регистрират онлайн тук -https://www.aubg.edu/admissions/open-house или чрез събитието Open House February 10 във Фейсбук страницата на университета.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK