Атентатът срещу Алексей Петров сниман от 10 камери

Снимка: БЛИЦ

Двама килъри направиха вчера неуспешен опит да убият бившата барета и екссъветника от ДАНС Алексей Петров, като стреляха по бронираната му кола с два гранатомета.

"Смятаме,че покушението е подготвяно поне от месец, но е възможно и от по-дълго", коментираха топкриминалисти пред "Телеграф", ангажирани с разследването. Сцената като от мафиотски филм се разиграла за секунди около 8.45 ч. в столичния квартал "Кръстова вада", където живее Петров. Той отивал на бизнес среща, когато атентаторите открили огън по лимузината му.

Предполага се,че наемните убийци са били аматьори. Причината е,че са стреляли с гранатоменти от много близко разстояние. Според една от версиите атентатът е заради нарушени бизнесинтереси, друга пък засяга личен мотив.

Свидетели на покушението видели как двама мъже тичат и се качват в червен "Опел Астра" комби и с мръсна газ се оттеглят от местопрестъплението. За броени минути ченгетата блокирали целия квартал, като патрули имаше до късно следобед дори на бул. "Г.М.-Димитров", тъй като от там се предполага,че са се оттеглили бандитите с крадения автомобил.

Целият екшън се разиграл за по-малко от минута и е бил заснет от десетина камери,окичени по баровските къщи в квартал "Кръстова вада". /БЛИЦ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK