Атанас Камбитов: Ще работя за превръщането на Благоевград в туристически, университетски и бизнес център с международно значение

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg

"За Благоевград липсва дългосрочна визия и стратегия за развитие. Досега винаги са предлагани програми на парче, от мандат за мандат. Амбициран съм да работя за превръщането на областния град в туристически, университетски и бизнес център с международно значение". Така кандидат-кметът на ГЕРБ Атанас Камбитов обобщи предизборната си платформа. Според него това би могло да стане, само ако се даде силен тласък на местната икономика, защото това ще осигури нови работни места и по-добър жизнен стандарт за благоевградчани.

Той и екипът му са подготвили редица мащабни, но напълно постижими проекти за развитие на града. "Известно е на всички, че студентите са икономическият "мотор" на града и гръбнакът на местната икономика. Затова Общината трябва да инвестира в тях. За целта трябва да се изградят университетски кампуси, спортни зали, научни лаборатории, общежития", заяви Камбитов.

Сред приоритетите му в работата като кмет ще бъде основна рехабилитация на пътя за Бодрост, както и превръщането на бившите казарми в бизнес паркове. "Най-важен е икономическият растеж на общината. Гарантиран ли е той, ще има работа за хората и по-високи доходи. Смятам, че ние, с подкрепата на държавата, бихме имали по-голям инструментариум за реализиране на дългосрочни проекти", коментира кандидат-кметът на ГЕРБ.

Атанас Камбитов обясни, че областният център спешно се нуждае от рехабилитация на депото  за твърди битови отпадъци в село Бучино, за да не бъде санкциониран от европейските институции. Съставните села в общината пък имат нужда от благоустрояване и условия, близки до градските.

Кандидатът на ГЕРБ бе категоричен, че ще води позитивна предизборна кампания и ще се опита да привлече на широк обществен дебат за проблемите на Благоевград и останалите участници в надпреварата за кметския стол. "Все пак като основен конкурент в битката определям кандидатът на БСП Емил Костадинов. Надявам се предизборната кампания да се води на ниво идеи, а не с компромати", допълни Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

az17:57 - 27.09.2011
ei kambit nai dobre si ostani v parlamenta,i bez tui ni6to ne var6i6
Свидетел на целият преход10:57 - 25.09.2011
Виж какво става Катуница. Калапатица е друга история
Свидетел на целият преход10:57 - 25.09.2011
Наско , Наско , Обясни на простият народ що е бизнес - парк и има ли почва в Благоевград . //както и превръщането на бившите казарми в бизнес паркове.
Свидетел на целият преход10:52 - 25.09.2011
Виж какво става Катуница. Калапатица е друга история

FACEBOOK