Атанас Гергинов и Иван Ибришимов с номинации за евродепутати

Снимки: БСП - Кюстендил

В събота делегатите на общинската партийна конференция на БСП – Кюстендил, гласуваха за номинации за кандидати за евродепутати, които да влязат в листата на БСП за представители в ЕП. Общо 26 бяха имената на номинираните за кандидати, които бяха гласувани и приети анблок.

Народният представител Иван Ибришимов и общинският съветник от Кюстендил Атанас Гергинов намериха място сред предложенията. Сред останалите номинации са Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Курумбашев, Деница Златева, Кристиян Вигенин, Валери Жаблянов, Ангел Найденов и други. Номинации получиха и късметлията 15/15 Момчил Неков, както и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

76 делегати от общо 145 присъстваха на заседанието на конференцията, на която гости бяха Калоян Паргов, член на Изпълнителното бюро на БСП, както и председател на Градския съвет на БСП – София, народният представител  от 1О МИР Валери Жаблянов, както и Станислав Павлов - областен председател на БСП-Кюстендил.

Конференцията бе открита от председателя на ОбС-Кюстендил инж.Росен Димитров, който по-късно в словото си бе категоричен защо за партията са важни изборите за Европейски парламент. ,,Този вот е важен показател за това дали ще има предсрочни парламентарни избори и са ключов показател за местните избори. Да не забравяме, че хората вървят след победителите! Нямаме право да приемаме, че това са просто поредните европейски избори и да се отнесем несериозно към тях.

Той описа ситуацията в общината като нетърпима и посочи Петър Паунов като един от виновниците за това. ,,Кметът се изживява като местен феодал, чрез тотален контрол на регионалните медии, истерични атаки срещу опонентите и всеки, който има различно мнение. Достигнахме нивото на обедняване на градовете от северозападна България. Както тук на общинско ниво, така и на национално с голяма доза цинизъм се отчита намаляването на безработицата, без да се отчита броя на нашите сънародници,които отчаяно напускат държавата.“

Следващият етап от посочването на кандидат депутати за определяне кои да бъдат включени в листата на БСП за евроизборите е общият избор на област Кюстендил, който след това, заедно с вота от останалите области ще постъпи за разглеждане в Националния съвет на партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK